Във връзка с трагичния инцидент на 16 май 2024 г. с участие

...
Във връзка с трагичния инцидент на 16 май 2024 г. с участие
Коментари Харесай

НСО призова да не се разпространяват спекулативни хипотези за катастрофата с Кирил Петков

Във връзка с трагичния случай на 16 май 2024 г. с присъединяване на профилиран автомобил на Националната работа за защита (НСО), държавната охранителна работа декларира, че оказва всеобхватно подпомагане на способените органи по воденото разследване. Това заяви пресцентърът на НСО, съобщи Българска телеграфна агенция.

Автомобил на НСО и друга кола катастрофираха на входа на град Аксаково към 17:30 часа през вчерашния ден. В колата на националната работа е пътувал съпредседателят на " Продължаваме промяната " (ПП) Кирил Петков, оповестиха от партията през вчерашния ден. При случая почина лидерът на другия автомобил.

НСО приканва към самоограничение от разпространяване на спекулативни, непроверени и необективни тези и хипотези по адрес на участниците в тежкия пътен случай, до момента в който способените институции не приключат работата си. " Убедени сме, че професионалните дейности на проверяващите и назначените експертизи ще покажат обективната истина ", показват от службата. Ръководството и съставът на Националната работа за защита сервират дълбоки съболезнования на фамилията и околните на починалия при злополуката лидер и показват откровена вяра за сполучливо и скорошно възобновяване на неговата брачна половинка, прибавят от НСО.

 

" Това, което е открито неоспорим метод, е, че другият автомобил, действително е лишил преимуществото на НСО. Това сподели пред публицисти в Казанлък служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов във връзка с вчерашния пътен случай в Аксаково с автомобил на Националната работа за защита, в който е пътувал съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, и при който почина мъж, а жена е настанена в болнично заведение с заплаха за живота. 

Не мога да разясня детайлности по случая, формирано е произвеждане, което е под надзора на Военна прокуратура, уточни министър Стоянов. Считам, че всичко ще бъде изяснено в границите на следствието, в това число и скоростта, за която сега много се приказва. Единственият метод това да бъде направено, е автотехническа експертиза, която, допускам, ще бъде назначена в границите на днешния ден, уточни той.

Като някогашен министър председател Кирил Петков има право да бъде охраняван от чиновници на НСО в продължение на четири години, сподели Калин Стоянов в отговор на въпрос за какво съпредседателят на " Продължаваме промяната " е пътувал с защита.  

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР